Liofilizaty MX3 Aventure Chili con carne to prawdziwie meksykański posiłek, dostępny dla każdego miłośnika przygód. Wywodząca się z Ameryki potrawa miała zapewniać sytość i szybko uzupełniać energię po pracowitym dniu. Dzisiaj doskonale sprawdza się podczas wyjazdów turystycznych i ekspedycji, kiedy poziom zmęczenia jest często porównywalny z tym, jakiego doświadczali amerykańscy pionierzy. To doskonałe urozmaicenie turystycznej kuchni, dzięki któremu zagości w niej bardziej zdecydowany smak. Podstawę dania MX3 Aventure Chili con carne stanowi ryż, wołowina oraz czerwona fasola. Doskonały smak uzyskano dzięki niewielkim dodatkom w postaci cebuli, papryki, czosnku czy oregano. Za ostry smak odpowiada chili, sprawiając, że danie przypadnie do gustu osobom lubiącym bardzo zdecydowane smaki. Perfekcyjne połączenie poszczególnych składników sprawia, że całość doskonale smakuje przed namiotem, po całym dniu wspinaczki lub wędrówki górskimi szlakami. W procesie liofilizacji zachowane zostają doskonałe walory smakowe potrawy oraz wartości odżywcze, co pozwala spożyć pełnowartościowy posiłek, zapewniający mnóstwo energii na następny aktywny dzień. Praktyczne opakowanie dokładnie wskazuje jaką ilością zagotowanej wody należy zalać posiłek, aby uzyskać optymalną konsystencję. Całość jest gotowa już po kilkunastu minutach. Danie liofilizowane MX3 Aventure Chili con carne to prawdziwa gratka dla osób lubiących urozmaiconą kuchnię, w której znajdą się potrawy z wielu stron świata.
Składniki: ryż 43%, sproszkowane pomidory, czerwona fasola, wołowina 10% (w tym sól i antyoksydanty: butylohydroksyanizol, galusan propylu, kwasek cytrynowy), sproszkowana cebula, sproszkowana papryka, sól, kminek, sproszkowany czosnek, oregano, sproszkowane chili.
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, siarczynów, orzechów, soi, skorupiaków, ryb, jaj, mleka, selera.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej (azot). Wyprodukowano we Francji. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.