Danie liofilizowane MX3 Aventure Górskie fondue – 4 sery z grzankami stanowi doskonały pretekst aby przekonać się do francuskiej kuchni i jej smaków. Niezwykle smaczny posiłek, który może być gotowy w kilka chwil to optymalny wybór zarówno podczas górskich aktywności, jak i długiego trekkingu. Do charakterystycznego smaku na pewno nie trzeba przekonywać wszystkich wielbicieli serów, dla których będzie to ulubiona pozycja w bogatej ofercie firmy. Danie to jest często spotykane we Francji, gdzie potrafi skutecznie zaspokoić zarówno głód, jak i wygórowane potrzeby kulinarne. W fondue dla uzyskania idealnego smaku połączono w odpowiednich proporcjach cztery gatunki serów: Emmental, Comte, Cantal oraz Tomme. Wszystko jest oczywiście doskonale przyprawione, a w samym serze można znaleźć smakowite grzanki. Całość stanowi wyśmienitą przekąskę, która nie tylko uspokoi głód, ale również doskonale rozgrzeje, szczególnie podczas zimowych wypraw. Potrawa zajmuje niezwykle mało miejsca dzięki poddaniu jej procesowi liofilizacji, który usuwa z żywności niemal całą wodę. Pozwala to zabrać ze sobą posiłek nawet w najmniejszym i najbardziej wypakowanym plecaku. Proces przygotowania potrawy zabiera tylko kilkanaście minut, dzięki czemu gdy tylko poczujemy głód, możemy go szybko zaspokoić pełnowartościowym posiłkiem. Wystarczy tylko zagotowana woda, łyżka i chwila cierpliwości. Nie trzeba nawet dodatkowego naczynia, gdyż liofilizat MX3 Aventure Górskie fondue – 4 sery z grzankami można zalać bezpośrednio w opakowaniu.
Składniki: sery (100g): liofilizowane sery (MLEKO) (Emmental 44%, Comte 21%, Cantal 14,5%, Tomme 3%), modyfikowana skrobia ziemniaczana, ekstrakt białego wina (maltodekstryna kukurydziana), czosnek, sól.
Grzanki (25g): mąka PSZENNA, olej słonecznikowy, olej roślinny, sól, laktoza (MLEKO), drożdże, cukier, ekstrakt sodu JĘCZMIENNEGO, białko MLECZNE, barwniki: ekstrakt papryki.
Informacja o głównych alergenach: PSZENICA-MLEKO-JĘCZMIEŃ.
Może zawierać śladowe ilości: siarczynów, orzechów, soi, skorupiaków, ryb, jaj, selera.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej (azot). Wyprodukowano we Francji. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.